BIPV Quality Cities
- Æstetiske solcelleløsninger med dokumenteret effekt
Langt størstedelen af de solceller, der bliver opsat i dag er standardløsninger, som ikke er tænkt sammen med bygningens arkitektur og teknik.
Projektet BIPV Quality Cities vil understøtte innovative, bygningsintegrerede solcelleløsninger, der tilføjer kommunale og almene bygninger æstetisk værdi og sænker bygningernes energiforbrug.
Fokus på æstetik, kvalitet og udbytte
Projektet BIPV Quality Cities understøtter udviklingen og opsætningen af bygningsintegrerede solcelleløsninger, der sikrer:
- Æstetiske løsninger, der giver arkitektonisk merværdi.
- Effektive løsninger, der lever op til den lovede elproduktion.
- Holdbare løsninger gennem valg af materialer og teknik af høj kvalitet.
Vil I deltage?
Finansieringen til en lang række demonstrations- og skitseprojekter er på plads og en lang række partnere er nu i fuld gang med solcelleprojekter.
Men vi har stadig plads til flere kommuner og boligforeninger, der er er interesserede i at undersøge mulighederne for solceller, eller som vil sikre kvaliteten af opsatte solceller.
Udbytte af BIPV Quality Cities
Deltagelse i BIPV Quality Cities vil øge jeres viden om og kompetencer i forhold til at gennemføre solcelleprojekter.?I får desuden råd og bistand fra BIPV Quality Cities’ team af rådgivere og eksperter inden for solceller.?
Som boligselskab eller kommune kan I deltage i følgende:
1. Skitseprojekt
Overvejer I om solceller på bygningen kunne være en mulighed? ForskVE tilbyder igennem BIPV Quality Cities 12.000,- i støtte til jeres solcelle skitseprojekt. Jeres egenfinansiering til skitseprojektet vil her udgøre 8.000 ekskl. moms,-.
Læs mere om udbyttet af et skitseprojekt her.
2. Dokumentation af solcelleanlæggets produktion (monitorering)
Der er stadig ikke er almen praksis for monitorering af et solcelleanlæg efter, de er blevet installeret. Derfor kan de færreste bygherrer i dag vide, om deres solceller lever op til den lovede garanti.
BIPV Quality Cities vil sikre grundig måling af solcelleanlæggenes produktion således, at de kommunale og almene bygherrer kan holde øje med, at anlæggene producerer, som de skal. I BIPV Quality Cities får I mulighed for gratis at afprøve et monitoreringssystem fra IQ Energy, der overvåger jeres produktion af solel og kan samle data fra (flere forskellige) elforbrug i bygningen på én fælles platform. Systemet skaber overblik over jeres produktionen og kvalitetssikrer jeres solcelleanlæg.
Læs mere om monitoreringsprojektet her.
3. Demoprojekter for frontrunner kommuner
Opsætning af anlæg med en ydeevne på 625 kWp. Demoprojekterne har et samlet budget på 8,5 mio. kr., hvoraf der gives en støtte på 10 % til hvert demonstrationsprojekt. Kommunerne Albertslund, København, Hørsholm og Roskilde deltager foreløbigt.
4. To større anlæg
To større demoprojekter, hvor anlæggene skal nå en ydeevne på i alt 800 kWp. Demoprojekterne har et budget på 6,5 mio. kr., hvoraf der gives en støtte på 6 % til hvert demonstrationsprojekt.
5. Volumenprogram
Programmet har et omfang på 2375 kWp og et samlet budget på 22 mio. kr. Kommuner og boligforeninger kan opnå en støtte på 2 % til en særlig indsats rettet mod monitorering som led i performance-dokumentation.
6. Solceller i enfamiliehuse
Demoprogram i 10 enfamiliehuse, hvor det enkelte anlæg skal opnå en ydeevne på samlet 50 kWp. Budgettet er på 1,5 mio. kr i alt. Der kan opnås anlægsstøtte på 10-15% per anlæg.
Fakta om BIPV Quality Cities
Finansiering: Kr. 19,5 mio., hvoraf 5,5 mio. kr. er bevilliget af Forsk VE.
Tidsramme: 3 år fra 1. juli 2013 til 30. juni 2016.
Partnere: Cenergia, Gate 21, Energimidt Infrastruktur A/S, Solar City Copenhagen, Foreningen Bæredygtige Byer og Bygninger, Teknologisk Institut, Kuben Management, Aalborg Universitet, SolarVent/Solarplan, Albertslund, København og Roskilde kommuner.
Projektstøtte: Projektet er støttet af midler fra: ForskVE og EUDP