Tekst taget fra Vugge til Vugges hjemmeside
Vugge til Vugge ApS
Vugge til Vugge ApS er Danmarks første og mest erfarne rådgiver om Cradle to Cradle og cirkulær økonomi. Vugge til Vugge har siden 2007 arbejdet professionelt med konceptet i form af rådgivning, projektledelse, undervisning og formidling. Vi hjælper virksomheder med, at skabe nye ressourceeffektive, bæredygtige, og profitable løsninger, der bringer os alle tættere på en ren verden uden affald.
Læs om vores værdier og vision.
Vugge til Vugge har opbygget et bredt og stærkt netværk af inden- og udenlandske virksomheder, vidensinstitutioner og enkeltpersoner, der beskæftiger sig med Cradle to Cradle, ressourceeffektivitet og cikulær økonomi, og vi er defor altid fuldt opdaterede med den nyeste viden på området.
Vi samarbejder bl.a. med Cradle to Cradle Products Innovation Institute, der administrerer C2C certificeringsordningen.
Desuden løser vi opgaver i samarbejde med stifterne bag Cradle to Cradle, McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC) i USA, samt det tyske konsulentfirma, EPEA Internationale Umweltforchung GmbH.
Vi er især stærke på kompetencer vedrørende miljø, byggeri, projektledelse på strategisk og operationelt niveau, funding, idéudvikling og formidling.
Vugge til Vugge blev i oktober 2014 som de første i Norden akkrediteret Cradle to Cradle CertifiedTM Accredited Assessment Body for Cradle to Cradle Products Innovation Institute (C2CPII)
C2C certificering
C2C certificering foretages efter Cradle to Cradle CertifiedTM produktstandarden og en nøje tilrettelagt proces
Et C2C Produkt vurderes på fem parametre
Der er fem certificeringsniveauer fra basic til platinum. Cradle to Cradle produkter skal hele tiden forbedres og re-certificeres hvert andet år.
Materialer og fremstillingsprocessen vurderes efter de fem nedenstående parametre
- Materialesundhed Man definerer indholdet af stoffer i hele forsyningskæden helt ned til 100 ppm. Målet er et produkt, der udelukkende består af stoffer, der kan indgå i sunde kredsløb uden at skade mennesker og miljø.
- Materialegenanvendelse Produktet skal designes eller kunne udvikles til at indgå i et biologisk eller teknisk kredsløb, så det ikke producerer affald.
- Vedvarende energi På alle niveauer defineres, hvordan man forventer at opnå CO2 neutralitet og 100 pct. anvendelse af vedvarende energi.
- Forvaltning af vandressourcen For at opnå højeste certificeringsniveau, skal alt processpildevand være så rent, at det i princippet kan drikkes.
- Social ansvarlighed Det vurderes, om virksomheden handler i overensstemmelse med anerkendte standarder for social ansvarlighed.